Sat, 11 Jul | Uniwersytet Ludowy

CUKIERNICTWO ARTYSTYCZNE

Smaczne i piękne! Zapraszamy Was na warsztaty dekorowania słodkości. Zajęcia poprowadzi Angelika Chwyć - zdobywczyni Pucharu Świata Culinary World Cup Luksemburg.
Rejestracja jest zamknięta
CUKIERNICTWO ARTYSTYCZNE

Czas i lokalizacja

11 Jul 2020, 10:00 – 18:00
Uniwersytet Ludowy, aleja Piasta 11, 77-400 Złotów, Polska

O wydarzeniu

Warsztaty skierowane do osób początkujących, które mają na celu wprowadzić uczestników w świat dekoracji cukierniczej. 

Dla wszystkich, którzy chcieliby stworzyć bajkowy mini torcik z motywem dżungli!!!

Uczestnicy samodzielnie wykonają dekoracje z różnych materiałów oraz w różnych technikach 

Najważniejsze elementy warsztatów: 

  • Powlekanie tortu (atrapy) masą cukrową  
  • Modelowanie uroczej figurki małego lwa  
  • Wykonanie dodatkowych dekoracji z masy cukrowej z motywem dżungli 
  • Wykonanie elementów z papieru jadalnego 

Na warsztatach dowiesz się m.in.:  

  • jaka jest różnica pomiędzy masą do figurek, masa do powlekania tortów, a masa czekoladową 
  • z jakich narzędzi do modelowania korzystać 
  • jak barwić masę cukrową i czekoladową 
  • jak pokryć tort masą cukrową 
  • jak wykonać dekoracje z papieru waflowego 
  • jak modelować figurkę od podstaw 
  • jak  wycieniować figurkę  
  • jak doklejać elementy bez widocznych łączeń 
  • jak nadać strukturę włosów/sierści 
  • w jaki sposób nadać „błysk w oku” oraz wysoki połysk na poszczególnych elementach 

Każdy ma w pełni wyposażone stanowisko pracy poniżej przykładowe narzędzia i materiały 

- Skalpel 

- Narzędzie drezdeńskie do modelowania (pazur) 

- Narzędzie kulkowe 

- Pędzelki konturowe 

- Pędzelki do cieniowania 

- Patyki do szaszłyków 

- Nieprzywierający wałek silikonowy 

- Nieprzywierająca mata silikonowa 

- masy cukrowe 

- czekolada plastyczna 

- papier oplatkowy 

- barwniki żelowe 

- barwniki pudrowe 

- podkład pod dekoracje/mini torcik 

- opakowanie na wykonana dekoracje  

Uczestnicy otrzymają również imienny pamiątkowy certyfikat oraz upominek!

Warsztaty poprowadzi Angelika Chwyć, zdobywczyni mistrzowskiego tytułu wśród cukierników-dekoratorów podczas Pucharu Świata Culinary World Cup Luksemburg.

 

Aby zarezerwować miejsce na warsztatach należy dokończyć proces rejestracji na stronie oraz uiścić opłatę za warsztaty na podane poniżej konto: 

 

Spółdzielczy Bank Ludowy w Złotowie 

43 8941 0006 0000 1919 2000 0010 

 

W tytule przelewu prosimy wpisać Cukiernictwo artystyczne - Imię i Nazwisko

 

W razie pytań prosimy o kontakt mailowy na adres: 

warsztaty@ul-radawnica.pl oraz pod numerem telefonu: 693800231

Do zobaczenia! 

Bilety
Price
Quantity
Total
  • Warsztaty cukiernicze
    PLN 450
    PLN 450
    0
    PLN 0
TotalPLN 0

Udostępnij to wydarzenie